Η μέγιστη δυνατή διαφάνεια στα διαχωριστικά επιτυγχάνει οριζόντια επικοινωνία μεταξύ των γραφείων και των άλλων χώρων, εισάγοντας το φως της ημέρας και ενισχύοντας την αίσθηση της συνέχειας. Παρόλο που κάθε γραφείο είναι ατομικό ώστε να υπάρχει συγκέντρωση στην εργασία ανά πάσα στιγμή, τα γυάλινα χωρίσματα δημιουργούν την αίσθηση του ενιαίου ανοιχτού χώρου που ενισχύεται από επιπλέον εναλλακτικούς χώρους εργασίας, όπως τα καθιστικά, οι αίθουσες συνεργασίας και η μεγάλη κοινόχρηστη τραπεζαρία.
«Ραχοκοκαλιά» του σχεδιασμού είναι ο μεγάλος τοίχος με την δυναμική λευκή κατασκευή εμπνευσμένη από την αντανάκλαση των βουνών στο νερό ενός φιόρδ. Ο τοίχος αυτός είναι άμεσα ορατός από τους επισκέπτες στην είσοδο, συνδέοντας όλα τα τμήματα της πρεσβείας. Πίσω του βρίσκονται ο μεγάλος χώρος συνεδριάσεων και η περιοχή του πρέσβη. Και εδώ, οι φωτεινές λωρίδες της οροφής διασχίζουν σημειακά τον τοίχο, επιτρέποντας μικρές οπτικές φυγές στις αίθουσες που περικλείει. Σε αντίθεση με το ψυχρό ύφος των γραφείων, ο χώρος συνεδριάσεων και η μικρή αίθουσα συσκέψεων έχουν θερμότερη αίσθηση λόγω του ζεστού δρύινου δαπέδου και της οροφής, ακριβώς όπως μια νορβηγική καλύβα έρχεται σε αντίθεση με το παγωμένο φυσικό περιβάλλον της.
Η διαφάνεια των γυάλινων διαχωριστικών των εργασιακών χώρων διακόπτεται από αμμοβολημένα γραφιστικά σχέδια εμπνευσμένα από τα παραδοσιακά νορβηγικά πλεκτά Selbu. Η σήμανση όλης της πρεσβείας ακολουθεί στο ίδιο ύφος, ενώ η έγχρωμη σήμανση για τη διάκριση των επιμέρους γραφείων, είναι ένα πραγματικό πλεκτό, και πάλι με βάση τα Νορβηγικά μοτίβα, αλλά πλεγμένα από Ελληνίδες γιαγιάδες. Τέλος, η επίπλωση Νορβηγικού design, φωτιστικά όπως ένας φωτεινός τάρανδος, και ειδικά επιλεγμένα έργα τέχνης, ολοκληρώνουν την αίσθηση του χώρου ορίζοντας ακόμα ένα επίπεδο Νορβηγικής ταυτότητας και χρώματος.